Välj en sida

BUSINESS MANAGEMENT FOR FITNESS

Välkommen till 2017 års “Business Management for Fitness” ett program som fokuserar på lönsamhet, retention, ökad försäljning och ledarskap. Faktorer som kan vara avgörande för ditt företags lönsamhet.

 

Ett projekt med samlad kunskap
Företagen som står bakom programmet har det gemensamt att leverera ledande lösningar och produkter till sina kunder. Projektet som drivs gemensamt av dessa parter syftar till att lära ut och införa metoder i kunder- nas verksamhet som ger bättre insikt i hur man på bästa sätt kan uppnå lönsamhet.

Utbildning och utveckling
Programmet innehåller era delar som ger en bra grund i hur man arbetar metodiskt med att skapa och bibehålla lönsamhet i företag verksamma i tnessbranschen. Utöver väl riktade utbildningar är det en viktig del i programmet att få fram nyckeltal från en bred grupp företag, något som ger svar på vilka bransch medeltal man kan jämföra sin egen drift med. Här ingår även att belysa de nyckeltal som är till nytta för den egna driften.

Årets program

Ekonomi och Nyckeltal

Det finns några allmänna nyckeltal som används inom ekonomin. Här fokuserar vi i stället på de ekonomiska nyckeltal som rör driften av en träningsanläggning och lär ut hur bokföringen kan användas per avdel- ning för att belysa vilka delar av driften är lönsamma. Utöver de ekonomiska nyckeltalen belyser vi även de verksamhetsbaserade nyckeltalen som är viktiga i driften. Exempel på dessa är Retention och Attrition.

Samtidigt som vi lär ut och ger deltagarna verktyg för att införa metoden i verksamheten samlar vi in nyckeltal från samtliga deltagande företag. Det ger ett underlag för att kunna jämföra sina tal med övriga i branschen.

 

Medlemsresan

Ett sätt att påverka och förbättra nyckeltal som Retention är att arbeta med medlems- resan. Medlemsresan är en metod som lärs ut av Farhad Jabbari där fokus ligger på att vårda medlemmarna metodiskt i syfte att få varje individ att investera mer i sig själv och uppnå bättre resultat. De som inför med- lemsresan i sin verksamhet kan enkelt följa hur nyckeltalen förändras över tid.

Struktur och ledarskap

Fitnessbranschen är en av de branscher där ledarskapet spelar en mycket stor roll för lönsamheten. Vi tar upp två områden, gruppträning och PT. För gruppträningen ger vi konkreta verktyg som snabbt går att implementera i den dagliga verksamheten. Schemaläggning, rekrytering, teambuilding, marknadsföring och eventplanering blir nycklar till en fram- gångsrik gruppträning.

I den andra delen presenteras en utbildning för rollen som PT-ansvarig som gynnar hela träningsverksamheten och skapar framgång och lönsamhet inom segmentet “personlig träning” på anläggningen.

 

Merförsäljning

Ett sätt att förbättra lönsamheten är att öka merförsäljningen. Här lär vi ut hur det går att effektivisera och maximera försäljningen genom att penetrera kunders efterfrågan, anläggningens utbud, struktur och öde.

Konferensresa Italien

 

Som avslutning på programmet genomför vi en konferensresa till Italien.Väl där kommer vi att analysera resultaten, lyssna på föredrag, cykla till Technogymfabriken och njuta av den Italienska sensommaren.

Här skall vi skriva historia…
Under året kommer vi att samla data från våra deltagande företag och presentera medeltal eller “benchmarking” för branschen. Målsätt- ningen är att varje företag skall kunna mäta sina data mot de medeltal som hela grup- pen skapar. Naturligtvis kommer all data som samlas in att vara anonym, det vill säga inte spårbar till enskilda företag.

.. och njuta av livet
Cesenatico är en fantastisk stad vid stranden strax norr om Rimini. Där nns det möjligheter till nätverkande efter avslutade övningar för dagen eller varför inte en skön löparrunda på morgonen längs stranden.

Inkluderat i priset per person
Priset för att deltaga i projektet är 13900 SEK per person. I det priset ingår även konferensen i Italien. Följande ingår i resan.

  • Deltagande i samtliga utbildningar
  • Flygbiljett från Sverige t/r
  • Hotell, del i dubbelrum
  • Busstransfer från ygplats
  • till hotell t/r
  • Ut ykter enligt program
  • Cykelhyra inklusive guide
  • Luncher enligt program
  • Middagar enligt program

Programdetaljer och villkor
Anmälan till programmet sker per e-post till peter@klubbsverige.se Senaste anmälningsdag är 1 januari 2017. Deltagaravgiften är 13900 SEK per person och i priset ingår resa enligt medföljande program för en person med en del i dubbelrum. Enkelrumstillägg tillkommer. Deltagarantalet är begränsat så först till kvarn gäller.Vid anmälan betalas in en anmälningsavgift på 2 500 SEK (ej återbetalningsbar).

Program för resa till Italien
Cesenatico är en hamnstad som ligger i regionen Emilia Romana vid Adriatiska havet i Italien. Den bildades 1302 men den kända hamnen och kanalen byggdes inte förrän 1502, då ritad av ingen mindre än Leonardo da Vinci. Som om tiden stått stilla kan man fortfarande beskåda de gamla skebåtar- na med sina färgglada segel. Här ligger det era termiska bad och trevliga lokala restauranger. Här bor vi under hela resan.

Dag 1 – 26 september 2017
Vi ankommer till Bologna där bussarna väntar på oss för en transfer till Cesenatico (ca 1h 10 min busstur). Med sin vidsträckta strand och en n strandpromenad erbjuder byn en härlig miljö för konferens. På vägen stannar vi för en lättare bit mat. Vi bor på det vackra Grand Hotel Cesenatico, uppfört 1929 och som renoverats med omtanke och respekt för denna vackra byggnad. www.grandhotelcesenatico.com.

Efter incheckning på hotellet nns det möjlighet till egen tid och kanske en kaffe på något av caféerna längs stranden. Innan middagen bjuder vi på lite Italienskt tilltugg och vi har en gemensam skål innan vi sätter oss till bords för middag.

Dag 2 – 27 september 2017
De morgonpigga uppmanas till en gemensam träning på stranden innan frukost och vår konferens som pågår fram till lunch. Lunchen avnjuter vi på hotellet innan det är dags att göra oss i ordning för dagens utflykt.

Efter lunch gör vi oss i ordning för en lätt cykeltur på ca 15 km till Cesena och Technogym Village. Väl där är vi utlovade en intressant föreläsning och snacks. På hemresan delar vi upp oss i grupper beroende hur långt eller kort man vill cykla. På hotellet är det egen tid efter ankomsten innan vi möts för en gemensam middag på någon av pizzeriorna i närområdet.

Dag 3 – 28 september 2017
Återigen börjar vi dagen med träning på stranden och frukost innan vi påbörjar dagens konferens. Denna dag möts vi fram till lunch som vi avnjuter på hotellet. Därefter cyklar vi inåt landet med siktet inriktat på en närliggande vingård. På vingården får vi en guidad tur med provsmakning av viner samt lokalt tillagat tilltugg. Efter besöket på vingården delar vi återigen upp gruppen efter hur intresse för en lite mer krävande cykelresa eller en skön hemresa tillbaka till havet och hotellet.Vi samlas i loungen på kvällen och äter en fantastisk avslutningsmiddag på hotellet.

Dag 4 – 29 september 2017
Vi äter frukost, tränar och har en team aktivitet. Efter gemensam lunch reser vi till flygplatsen för hemresa med flyg till Sverige.

Datum för utbildningsprogram

2 mars 2017
Ekonomi och Nyckeltal
BRP Systems i Linköping

28 mars 2017
Medlemsresan
Qicraft Huvudkontor, Solna

30 maj 2017
Struktur & Management
KlubbSveriges kontor i Nacka Strand

5 september 2017
Merförsäljning
Benchmarkgroup i Västerås