Select Page

BASISBALL

VAD ÄR BASISBALL®?

BasisBal – Träning som fungerar!
Konceptet bygger på träningsfilosofin basisträning, som är utvecklad i norska alpina landslaget. Enkelt förklarat är det funktionell träning där man använder en medicinboll med handtag som verktyg.

Övningarna utmanar styrka, balans, mobilitet, stabilitet och uthållighet och baserar sig på att man tränar tillsammans i grupp, men ändå individuellt. Det är helt enkelt en träningsform som fungerar för att ha en funktionell och aktiv tillvaro.

BasisBall® är ett koncept utvecklat i Norge, och har fått stor succé. Under 2017 blev vi medlemmar av KlubbSverige. Flera av KlubbSveriges medlemmar har genomgått BasisBall- utbildning och i dag erbjuder fler än 10 träningscenter i KlubbSverige BasisBalls koncept på sina scheman. Fler och fler har fått smak på denna supereffektiva och motiverande träningsformen.

BasisBall erbjuder två träningskoncept i Sverige:
BasisBall RAW och BasisBall CenterCore:

BasisBall Raw®
Hur rå vill du bli? Detta är ett basispass späckat med med råskap. Passet utmanar dig på alla plan genom atletiska styrkeövningar som är både komplexa och utmanande. I ett högt tempo triggar vi din power, styrka och koordination. Garanterad stark och atletisk kropp.

BasisBall CenterCore®
Detta är ett perfekt basispass som ger dig den bästa träningen för din coremuskulatur. Fokus ligger på komplexa atletiska övningar som genomförs i ett lugnt tempo med kontroll. På ett effektivt sätt tränas kvaliteter som stabilitet, mobilitet, balans och styrka. Den bästa grunden för en stark och atletisk kropp.

LÄS NÅGRA AV VÅRA TRAINERS TESTIMONIALS FRÅN BASISBALL® KURS:

Camilla Berndt, EGO Fitness Sundsvall
“Vi ser fram emot att starta upp BasisBall-passen här på Ego nu i oktober.
Det var tack vare att jag gick på Siris BasisBall pass under KlubbSveriges konferens i Västerås i våras som gjorde att vi börjar med BasisBall!

Hela konceptet känns väl genomtänkt och jag hoppas att vi med den enkla strukturen av olika funktionella övningar kan nå ut till flera olika kundgrupper. Både motionärer och elitidrottare kommer att kunna se en utveckling av sin träning med dessa pass. Roligt också att kunna erbjuda både ett mer högintensivt Raw-pass och ett något lugnare CenterCore-pass.   

Utbildningen var toppen. Mycket tidsbesparande att skicka ut kursmanual och test innan kursstart. Att sedan få jobba två hela dagar med mestadels praktisk träning gjorde att jag och mina instruktörer nu känner oss väl förberedda, snart dags att inspirera och peppa våra kunder, om en vecka kör vi igång!   

***

Martina Norlin, Class Gym Mora
Kursen i ledd av Siri Linn var riktigt bra! Bra blandning mellan teoretiska och praktiska moment. Lyssna och förstå, göra och lära. Siri Linn som kursledare är otroligt inspirerande och kunnig inom detta område. Rätt person på rätt plats. Duktig i sin pedagogik och på att anpassa till gruppen. Har i övrigt bara hört positiv feedback av de andra som deltog” 

***

Emelie Boman, EGO Fitness Sundsvall
Jag uppskattade att det var ganska högt tempo på kursen och att vi fick öva mycket praktiskt. Det kändes också värdefullt att ha tillgången till portalen för att kolla tekniska detaljer i övningarna när vi övade praktiskt.”