Select Page

 

Träning ska vara kul! Punkt slut. Gärna i kombination med tufft, utmanande, avslappnande eller annat adjektiv – men aldrig tråkigt eller krångligt! En av de bästa motivationshöjarna för många är användningen av wearables för att följa sin träning och sina resultat, något som också har kommit att bli en av fitnessvärldens allra största trender. Allt från klockor och pulsband till smarta telefoner kan användas för att få en bättre överblick och kontroll över såväl sin träning som utveckling.


Apple Watch utvecklades för en enda orsak: för att få människor att bli mer aktiva och med det förbättra såväl sin hälsa som sitt välbefinnande och nyligen publicerad forskning visar att den som använder någon form av fitness tracker de facto förlänger sitt liv med upp två år. Att ha ett mål (till exempel att bli snabbare eller bättre än förra gången) gör nämligen att vi presterar lite bättre och kämpar lite hårdare och i genomsnitt ökar aktivitetsnivån med 34 %, vilket motsvarar 4,8 extra aktivitetsdagar i månaden.

 

Enklare tracking och träning med OpenHub och Apple GymKit

 

Core Health & Fitness har under de senaste åren tagit stora kliv mot att möta marknadens efterfrågan på bättre uppkopplingsmöjligheter och vassare underhållning på sin utrustning – inte minst med 8 Series cardio line och OpenHub för Star Trac och StairMaster. Tillsammans med Apple  har de nu i ett nytt, heltäckande samarbete gått ett steg längre för ett kunna erbjuda marknadens kanske lättaste lösning för fitness tracking: OpenHub tillsammans med Apple GymKit.

Med lanseringen av watchOS 4 för Apple Watch lanserades mjukvaran GymKit som registrerar och sparar den data som samlas in under träningen. GymKit registrerar bland annat puls och utefter olika förinställningar även beräknad kaloriförbränning, hastighet, pulszon etc. Genom att parkoppla Apple Watch till en maskin utrustad med OpenHub-displayer, exempelvis Star Trac 8 TRx, StairMaster 8 Gauntlet, blir datan ännu mer exakt då den hämtas direkt från träningsmaskinen. Apple Watch och GymKit synkas till en NFC-läsare i de olika displayerna och kopplar automatiskt upp aktivitetsappen i både klocka och iPhone. När träningen avslutas och maskinen stängs av har allting redan lagras i aktivitetsappen och det spelar ingen roll om synkningen sker innan, under eller efter träningen.

Från och med årsskiftet 18/19 är samtliga fabriksnya OpenHub-displayer utrustade med en NFC-läsare – oavsett vilken display och prisklass, vilket skiljer Core Health & Fitness från konkurrenterna som endast erbjuder tekniken för produkterna i sitt premiumsegment. Ytterligare en nyhet är att NFC-läsare from. hösten 2019 kommer vara finnas monterad i Schwinns Echelon2-konsol vilket gör Core Health & Fitness till den mest heltäckande leverantören på marknaden för Apple GymKit.

Det går inte att blunda för tekniken och de fördelar som den bär med sig och i en värld där vi allt som oftast efterfrågar smarta tekniska lösningar erbjuder Core Health & Fitness med Apple en enkel, tillgänglig och väl genomtänkt lösning.

Star Trac, StairMaster och Schwinn säljs och distribueras av Apirosport, vill du veta mer om produkterna och Apple GymKit – besök gärna Apirosports hemsida (www.apirosport.se) eller kontakta någon av Apirosports säljare (www.apirosport.se/kontakta-oss/).

 

Om Apirosport:

Vår filosofi är enkel: vi vill inte bara erbjuda produkter i världsklass – vi vill erbjuda våra kunder Sveriges bästa helhetslösningar inom gym- och träningsutrustning, utbildning och service.

För oss betyder detta att vi finns med från början som leverantör och samarbetspartner för att kunna anpassa vårt erbjudande efter varje enskild kund. För dig som kund innebär det en trygg och välplanerad investering med främsta mål att maximera kundvärde och lönsamhet.

Apirosport har agenturen för några av fitnessbranschens mest välkända varumärken, däribland Reebok Pro Fitness, ZIVA, Star Trac, StairMaster, Nautilus och Schwinn och täcker därmed in alla olika delar i gymmet: funktionell träning och fria vikter, cardio- och styrkeavdelning, samt indoor cycling, studio- och gruppträning.

Vi finns i Helsingborg (HK) och i Stockholm (sälj- och servicekontor).