Select Page
Bas-träning är värk- och
skadeförebyggande dessutom lägger
det grunden till ökad prestation.

Forskning visar att bas-program som innehåller styrka, balans, funktionell mobilitet och smidighet är mycket viktigt för att hålla sig skadefri. BasisBall-programmen innehåller allt detta. Denna typ av träning bör vara en del av den dagliga rutinen på samma nivå som tandborstning. BasisBall är krävande och härligt, det är träning som fungerar och dessutom är det trendigt.

BasisBall som träningskoncept innehåller det mesta utav det som alla trendspanare förespår precis som American Sports Colleges och Sweatybusiness undersölkningar visar: seniorträning, HIIT, Express-träning och gruppträning som fortsatt är en av de viktigaste retentionsverktygen för träningsanläggningar i landet.

ENKELHETEN FRAMFÖR ALLT
Med ett sett BasisBalls och två koncept har du stora möjligheter att nå fler och nya målgrupper. BasisBall är ett multiverktyg som kan anpassas till att nivåer, från supertränad till reumatiker, från junior till senior, alla kan hitta sin nivå.

BasisBall instruktören, Hanna Mattsson från Endorfin i Lerum har nyligen blivit mamma (Grattis till henne! Reds anm.) till tvillingar och hon tränade BasisBall genom hela graviditeten vilket fungerade super. Hon har efter födseln hållit igång med BasisBall ”Efter födsel – program”. Hanna förklarar fördelarna med detta:

– För mig har Basisball-träningen varit en viktig del för att stärka kroppen inför vardagens utmaningar och fortsatt träning.

Hanna fortsätter beskriva hur hon använder sig av BasisBall i sin vardag.

-Jag längtade verkligen efter att få röra på mig med tvillingarna på utsidan! Och all tid stillasittande i ”amningssoffan” gjorde mig stel och sur i musklerna.

-Basisballs program ”Efter födsel” kunde jag starta med nästan direkt. Perfekt att ha en Basisball framme och kunna göra några repetitioner då och då eller kanske ett helt träningspass om bebisarna tillät. Inte alltid det blir så…

De flesta av övningarna går att utveckla i takt med att kroppen blir mer och mer återhämtad efter graviditeten.

Hanna skyndar vidare, livet som tvillingmor med större syskon kräver både planering och struktur för att få till sin egen träning och vårda sin hälsa kan vi konstatera. Då behöver man inte göra det svårt för sig utan arbeta med enkelheten och framför allt basen.

 

Basisballs program ”Efter födsel” kunde jag starta med nästan direkt. Perfekt att ha en Basisball framme och kunna göra några repetitioner då och då eller kanske ett helt träningspass om bebisarna tillät. Inte alltid det blir så…

Hanna Mattsson

Endorfin