Select Page

MOT BÄTTRE SIFFROR!

 

 

I februari tidigare i år påbörjades andra omgången av managementprogrammet Business Management For Fitness. Bakgrunden till detta program är att vi på KlubbSverige tillsammans med flera av våra partnerföretag under en tid hade identifierat att det fanns en vilja bland många av branschens aktörer att lyfta sin verksamhet och nå bättre lönsamhet.

Tillsammans med huvudpartnergruppen (Qicraft, BRP, Les Mills, BMG och The Academy) startade vi därför detta program som vänder sig till ägare och driftsansvariga. Syftet var att tillsammans med andra gymoperatörer diskutera viktiga frågor kring bland annat nyckeltal, struktur, kundupplevelsen och ledarskap. Under fyra olika tillfällen träffades vi och arbetade mer intensivt med kontoplanen och ekonomiska och verksamhetsbaserade nyckeltal, medlemmens resa genom verksamheten, struktur och ledarskap kopplat till gruppträning och personlig träning samt avslutningsvis paketering av produkten “träning” samt merförsäljning.

Löpande samlades även data in från våra deltagarnas verksamheter, så att vi i slutet av programmet skulle kunna analysera denna data för att se hur respektive verksamhet skiljer sig från varandra. Målet är att vi ska kunna identifiera vilka nyckeltal som har störst relevans för en klubbs lönsamhet – vilket i sin tur kan hjälpa klubben att fokusera på rätt saker och skapa en bättre lönsamhet.

Resan ner till Italien var slutdestinationen för programmet. Under fyra härliga dagar summerade vi årets resultat och intryck från varje deltagare. Alla delade öppenhjärtigt med sig av sina erfarenheter och tankar kring hur respektive verksamhet hade valt att jobba med programmets många olika punkter. Intressanta föreläsningar, bra diskussioner, grupparbeten och redovisningar kombinerades med en härlig miljö, god mat, olika studiebesök och fysisk aktivitet i form av underbar landsvägscykling.

Även om Italienresan var sista officiella punkten i Business Management For Fitness så är jag övertygad om att detta bara var början på den riktiga resan för många. Det ska bli otroligt spännande och inspirerande att följa årets deltagare framgent och se hur deras verksamheter utvecklas som en följd av detta program.

 

VILL DU VARA MED NÄSTA ÅR?

 

Äger eller jobbar du på en klubb som vill ingå i nästa års Business Management For Fitness-program? Om du vill lära dig mer om att skapa en mer strukturerad verksamhet genom att jobba med nyckeltal, förstå innebörden av nyckeltal, effektivisera gruppträning och PT-verksamheten, förstå och skapa er medlems kundresa genom er verksamhet och skapa en säljande organisation då ska du anmäla ditt intresse till nästa års program redan nu.

Vi kommer att ha ett begränsat antal deltagare.
Er anmälan nu är självklart inte bindande, utan visar bara att du är intresserad av att veta mer.

 

 

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR: