Select Page

Cardioscan vill hjälpa gymägare att utveckla sin tränings- och PT-verksamhet med datadriven träning som kan ta kundernas hälsa och träning till nästa nivå. Nu lanseras två produkter som mäter kroppsdata på ett mer exakt och säkert än dagens BIA-vågar.

En majoritet av oss tycker att träningen blir roligare och mer motiverande om den mäts på något vis. Det har banat väg för pulsklockor, stegräknare, appar och annan teknik. Fler vill ta hjälp av data för att hitta rätt i sin individuella tränings- och hälsoresa.

Men det är svårt för konsumenter att hitta produkter som mäter rätt saker på rätt sätt, och att omvandla all data till ett individuellt anpassat upplägg för träning, kost och återhämtning.

– Att efterfrågan för datadriven träning ökat handlar i grunden om att folk vill få bättre feedback, stöd och uppföljning för att utveckla sin träning och hälsa. Och att tekniken finns. Här har gymmen mycket kvar att göra, säger Kenny Isaksson, vd för Cardioscan Sweden.

Cardioscan lanserar nu två nya produkter för att skanna, testa och analysera kundernas olika fysiska värden. Avancerad teknik som tidigare varit förbehållen elitidrottare och elitmotionärer på särskilda labb blir nu tillgänglig för alla på närmaste gym.

Utöver de värden som en traditionell BIA-våg ger Cardioscan, genom produkten Checkpoint, även möjlighet att mäta hjärtrisk, hjärtstress, blodtryck, syreupptagningsförmåga/ämnesomsättning. Då inkluderas dessutom även en hälsoskattning med ett trettiotal frågor. Resultatet blir en 360-graders hälsokontroll.

– Vi vill hjälpa gymmen utveckla sin tränings- och PT-verksamhet genom att kunna erbjuda datadriven träning för alla, oavsett träningsform. MeScan och Checkpoint innebär möjlighet till helt ny feedback för alla som tränar och öppnar för en helt ny affär för gymägarna, säger Kenny Isaksson.

Checkpoint – teststation med PT

Checkpoint är en station med syfte att ge kunden rätt väg oavsett hur hälso- eller träningsresan ser ut. Under 45 minuter genomförs sex olika tester med en certifierad PT. Resultatet ger 25 olika värden som sammanfattas i sex analyser. Kunden får feedback på sin nuvarande hälsa och skräddarsydda program för sin fortsatta träning, återhämtning och kost.

Världspremiär för MeScan – i Sverige

Sverige får som första land i världen tillgång till MeScan. På 45 sekunder scannar MeScan kunden som får en exakt nulägesbild av sin hälsostatus. Allt från hjärtrytm, stressnivå, syresättning och kroppskomposition till ämnesomsättning redovisas i fyra olika index. Analysen ligger sedan till grund för tips, rekommendationer och individuella program för träning, kost och återhämtning.

För att underlätta för gym i övergången till en datadriven träning för alla har Cardioscan startat Cardioscan Academy, en kundzon på hemsidan och erbjuder onlinedemo för intresserade.

– Självklart gör vi gympersonalen till experter när du köper MeScan eller Checkpoint. Vid leverans av MesScan ingår alltid en halvdags introduktionsutbildning, och vid köp av Checkpoint bokar vi in en heldag för att certifiera PT i produkten och metodiken, säger Kenny Isaksson.

Cardioscan är inga nybörjare inom medical fitness. Tvärtom. Bolaget startades för tjugo år sedan Dr. Marc Weitl, idag vd för Cardioscan i Tyskland, och en mjukvaruspecialist i Hamburg på 2001. Tillsammans blev de pionjärer bakom en ny screeningteknik som gjorde det möjligt att visualisera data från hjärtat i färg och 3D. Det som startade som en produkt för att upptäcka och diagnosticera hjärtproblem utvecklades sedan snabbt till att användas flitigt inom olika typer av idrotter. Idag har Cardioscan över 20 miljoner genomförda tester i bagaget och över 10 000 nya användare tillkommer varje månad.

Läs mer och boka demo på www.cardioscan.se