Select Page

Nyss hemkommen från Köpenhamn flyger en tanke genom huvudet: Vilka fantastiska människor det finns där ute! Vi i KlubbSverige har under hösten deltagit i konferenser ibland annat, Dublin, Oslo, Köpenhamn, Lund och Göteborg. Därtill ska vi lägga vår egen Roadshow samt även alla utbildningsträffar. Vad får vi ut av det, kanske du undrar? 

Svaret är nog ganska enkelt, vi är nätverkspersoner kort och gott. KlubbSverige är ett nätverk, som är dessutom är det största nätverket som finns för vår bransch här i Norden. Och vad gör man i ett nätverk? Jo, man nätverkar.

Snabbt kommer insikten att ingen person har svaret på alla frågor, ingen sitter inne med all kunskap och heller ingen är stark nog att göra allting själv. Därför är det värdefullt att ingå i ett nätverk. När vi förstod det öppnades plötsligt en helt ny värld, en helt ny värld av kunskap och idéer. Det finns så otroligt mycket kunskap, idéer och inspiration bland våra medmänniskor och allt är i stort sett dessutom gratis. Det som krävs är nyfikenhet, öppenhet, vilja att dela med sig och förståelse för andras olikheter.

I KlubbSverige står vi för att dela med sig av kunskap, tankar och idéer med varandra. Vi reser runt och träffar människor från olika länder och olika delar av Sverige. Vi tar med oss nya idéer och tankar som vi försöker förmedla så mycket som möjligt av.

Det är så otroligt roligt att få dela med sig av detta till andra och att sedan få nya i utbyte.

Det är även fantastiskt att se hur det i vårt nätverkt bildas små egna nätverk som träffas, pratar med varandra i telefon eller via andra kanaler. Det bubblar av entusiasm och positivism.

Det är så vi vill ha det! Det är det vi är till för och det är det vi i KlubbSverige står för. Vi hoppas och tror att det är det alla våra medlemmar också står för. Att dela med sig av sin kunskap. Vi är inte konkurrenter, vi är inte fiender, vi är inte spioner för varandra utan vi är ”nätverkspersoner” som gillar att dela med oss av det vi lärt oss.

Har du en fråga som du funderar över, eller en utmaning så kan du vara säker på att någon annan i nätverket också har det och denna person kanske har hittat en lösning. Då är det bättre att ni pratar med varandra än att ni försöker lösa saken på egen hand. Vi delar med oss.

Så nästa gång någon frågar dig om en sak, dela med dig, för nästa gång kanske det är du som behöver fråga någon. It’s as simple as that! Stäng inga dörrar, håll inte på en sak som du tror kan hjälpa någon annan och våga släppa taget om gamla tråkiga tankar om konkurrenter och traditionella sätt att arbeta. Ni är inte konkurrenter ni är kollegor!

Tillsammans är vi starka!

// Peter van den Brink