Select Page

I huvudet på Jenny Dahlberg

Kan att hjälpa kunder att gå ner i vikt vara skillnaden mellan att vara ett lönsam som gym eller inte? Ja, det är vi på KlubbSverige övertygade om. Och vem kan detta bättre än vår fantastiska Jenny Dahlberg, driftansvarig för viktminskningskoncepten WeightTrainer och ForMe? Läs mer om hennes tankar nedan.

Hur känns det att arbeta med KlubbSverige, Jenny?

 ”Tack, det känns fantastiskt! Alla gym som redan är licenstagare följde ju med i förvärvet och nu känns det roligt att lära känna alla nya gym som är anslutna till KlubbSverige.

Jag har jobbat med våra viktminskningsprogram nu i mer än 15 år. Först som Hälsokonsult i direktmöte med våra slutkunder. Därefter som businesscoach och driftansvarig de senaste 10 åren. Med Stefan och Andreas på KlubbSverige som nya ägare ser jag nya, stora möjligheter att förvalta och förfina våra viktminskningskoncept.

Viktminskning – en väg till lönsamhet

Min uppgift och min passion är att hjälpa gymmen att få en riktigt bra omsättning och en god lönsamhet. Jag har mött många gym genom åren som precis går ihop ekonomiskt. I vissa fall berättar ägaren att de till och med regelbundet genom åren stoppat in pengar. Så ska det inte behöva vara!

Jag vill hjälpa till att få en lönsam verksamhet, man ska kunna betala ut bra löner, investera i utbildningar, ny utrustning, ta ut en egen god lön och kunna åka på semester någon gång ibland. Att vilja hjälpa människor till bättre hälsa är fantastiskt och härligt men att dessutom kunna njuta av en god ekonomi gör företagandet mycket mer roligt.

Många gym säljer idag ”träning” som produkt. Vi vet att det är ca 20 % av befolkningen som är träningssugna och redan ”träningsfrälsta”. Resterande 80% tycker inte att träning lockar. Det kan kännas provocerande för oss i gymvärlden eftersom vi vet hur bra man mår av träning.

Enligt FHI är det nu 52% av Sveriges vuxna befolkning som lider av övervikt/fetma. Långt fler vill och behöver minska sin vikt/fettprocent.

Att kommunicera ”Vill du gå ner i vikt?” gör att många lockas att ta steget till en förändring. ”Vill du börja träna?” har oftast motsatt effekt.

Men om vi lovar viktminskning krävs det att vi levererar något mer än bara träning. Vi behöver förändra kosten för att få resultat på vågen. Vi behöver förändra vanor och förhållningssättet till livet för att få ett hållbart resultat.

Många gym erbjuder olika tjänster som lovar viktminskning idag. Kunskapen finns i de flesta fall hos personalen på gymmen. Utmaningen, som jag ser det, ligger i att på ett enkelt sätt addera professionell och kvalitetssäkrad viktminskning till verksamheten. Allt för ofta får jag höra att det är en speciell PT som håller i viktminskningskurser med eget material och ingen annan på anläggningen kan göra just detta. Eller att PTn har en speciell kosthållning med krångliga och utvecklade kostschema till kunderna. För stora delar av befolkningen är detta alldeles för svårt och upplägget sätter käppar i hjulet i stället för att hjälpa. Eller att PT verksamheten har stor omsättning men när jag frågar om lönsamheten på densamma visar den sig vara minimal. Eller att PTn tog sina kunder och startade egen verksamhet.

Fördelarna med våra viktminskningskoncept

Våra viktminskningskoncept hjälper till med allt som behövs för att på ett snabbt och smidigt sätt komma igång att leverera unika och hållbara resultat till kunderna!

Som licenstagare får du hjälp med:

•  Marknadsföring och support för att få in intresseanmälningar

•  Unika livsmedelsprodukter som gör det enkelt för kunderna att få resultat.

•  Utbildning och support för gymägaren

•  Utbildning och support för coacherna

•  En digital plattform med allt material samlat för både coacher och kunder.

•  Kostnadsfria webinars för förkovring och nätverkande

Kontakta mig så berättar jag mer om våraviktminskningskoncept, affärsmodellen och hur enkelt det är att komma igång. Tillsammans kan vi titta på hur just din verksamhet skulle kunna förändras och utvecklas med hjälp av WeightTrainer och ForMe.

Det ger kunden rätt förutsättningar att behålla sin nya livsstil!

Jenny Dahlberg
Operational Manager

Weighttrainer, ForMe
E-post: jenny@klubbsverige.se
Mobil: +46 (0)736 756555
www.klubbsverige.se

Min uppgift och min passion är att hjälpa gymmen att få en riktigt bra omsättning och en god lönsamhet. Jag har mött många gym genom åren som precis går ihop ekonomiskt – och så ska det inte behöva vara!

Jenny Dahlberg

KlubbSverige

Att kommunicera ”Vill du gå ner i vikt?” gör att många lockas att ta steget till en förändring. ”Vill du börja träna?” har oftast motsatt effekt.