Select Page

Glädje och inspiration en hel dag

Corona-krisen har ju inte gått någon förbi och initiativen är många för att hitta på bra saker som håller folk i rörelse trots restriktioner och rekommendationer. Många av dessa har sedan vuxit till att bli något bestående för framtiden.

I Torsby startade ett initiativ som verkligen har vuxit till något bestående för framtiden. Det hela startade med att våra medlemmar ville vara med och bidra och stötta i samband med att corona-krisen startade våren 2020.

“Jag kom med ett förslag att i stället för att 60°NORD ‘bara’ skulle ta emot bidrag gav vi medlemmarna möjlighet att anlita oss för en träningsdag till en mindre kostnad per deltagare”, berättar Sarah Steen ägare till 60°NORD. “På så sätt skulle vi kunna få in lite pengar samtidigt som medlemmarna får en upplevelse tillbaka”.

Ganska snart kom första beställningen och dagen blev i maj 2020 och hela 30 personer kom. 

-”Vi tränade utomhus och dagen startade 09:30 och vi var i mål till kl. 16:30, träningen anpassade vi så att alla skulle orka och kunde vara med på allt”. Varierad träning med allt från styrka, koordination, core, kondition och rörlighet levererades under dagen. 

Under 2020 genomförde 60°NORD tre träningsdagar mellan maj-september och alla dagar blev fullbokade (30 personer). I år, 2021, har de redan haft en dag i maj, nästa kommer gå av stapeln den 3 juli. Redan nu är ännu ett par träningsdagar planerade till efter semestern. Dessa dagar har verkligen öppnat upp ögonen för glädjen att få röra på sig, alla åldrar är med. Tjejer och killar, tanter och farbröder och allt däremellan. Och träningsglädje är bara förnamnet.

År 2020 ingick mat och de flesta gångerna har en föreläsare hållit en presentation i samband med maten. I år har de ändrat konceptet något och deltagarna får själva ta med sig picknick. Detta som en lösning på problemet med matsvinn om de skulle behöva ställa in på kort varsel på grund av covid-19. Än så länge har de inte behövt ställa in någon av dessa dagar och självklart hoppas vi alla på att det inte ska behöva göras i år heller 
Självklart är 60°NORD noga med att följa alla restriktioner och alla deltagare kan känna sig trygga! 

-”Vi kallar dessa dagar för TräningsGLÄDJEdag! Och det är precis vad det är! För både deltagare och personal!” avslutar Sarah och ser fram emot den 3 juli.

Har du vägarna förbi Torsby så rekommenderar vi dig att kontakta Sarah och se om du kan få en plats.