Select Page

Endorfin var en av enläggningarna i Sverige som valde att engagera sig i European Week of sport 2019. En vecka då nästan hela Europa tillsammans kämpade för att få befolkningen i rörelse och bli mer hälsosamma. I över 40st länder pågick det aktiviteter under denna vecka, allt från föreningsaktiviteter till specialaktiviteter inom fitnessbranschen. Allt under samma paroll #BEACTIVE.

 

Vi på KlubbSverige passade på att ställa några frågor till Emma Hurtig som är marknadskoordinator för Endorfin Alingsås & Lerum.

 – Varför ni valde att engagera er?
Vi såg BeActive som ett sätt att göra en ny typ av öppet hus. Att haka på ett internationellt event för att få lite tyngd bakom. Att bjuda in till en aktivitetsvecka med fokus på rörelse och glädje. Att uppmuntra till rörelse både på och utanför anläggningen. Vi gillar ju att testa nya grepp för att nå ut och såg detta som en chans att sprida vårt budskap på ett nytt sätt.

– Vilka målgrupper ni såg var viktiga och varför?
Vi valde denna gång att rikta våra aktiviteter lite tydligare. Nischa oss mot olika målgrupper. Ofta vill man nå den breda massan men är svårt i bruset. Du måste vara extremt tydlig i din kommunikation för att nå ut. Vi valde följande målgrupper i första hand:
-För dig ungdom…
-För dig senior…
-För familjen…
Sen hade vi även en Möjligheternas Kväll som var mer allmän och där vi informerade om vilka möjligheter Endorfin erbjuder.
Denna information riktade vi mot både icke medlemmar och befintliga kunder. För den som var nyfiken, inte varit hos oss tidigare men även för medlemmen som vill hitta nya vägar hos oss, de som vill komma vidare i sin träning men inte vet hur. Detta var mycket uppskattat!

Vi klämde även in en fredags-AFTERWORK för våra medlemmar där vi körde en rad härliga klasser i vår gruppträning och lät anläggningen koka av grym 90-talsmusik. En intern aktivitet som gav liv och rörelse på anläggningen!

I Lerum invigde vi också ett uppfräschat och mer aktivt barnrum vilket passade temat för veckan riktigt bra. Barnen ska vilja gå till oss så att föräldern bara måste åka och träna. Det har vi lyckats med!

– Hur har folk engagerat sig?
Vi har haft ett härligt engagemang kring aktiviteterna vilket känns jättekul! Ett högt tryck på anläggningen hela veckan och en familjär och inbjudande stämning, precis som vi vill ha det. The Endorfin Way har blivit ett uttryck… Det jobbar vi hårt med. Att göra aktiviteter på vårt sätt… med passion, glädje, proffsighet, stort engagemang  och mycket hjärta, TILLSAMMANS…. då blir det bra!

 

Till nästa år hoppas vi självklart på ett ännu större engagemang bland våra medlemsanläggningar då det i grund och botten är detta som är vårt gemensamma uppdrag; att hjälpa befolkningen till en bättre hälsa och ett lyckligare liv.

 

Bild: Fredrik & Simon från Enorfin

Bild: Ungdomsaktiviteter på Endorfin