Select Page

Det var i början av november som personalen på Lindome Gym & Hälsa kom på idén att börja köra livepass via Zoom. Sedan dess har det flutit på och nu håller de i tre till fyra pass om dagen.

– Vi ville ge våra medlemmar chansen att träna med oss trots att de kanske inte kan komma hit. Det är klart att de kan söka efter övningar på Youtube men det är inte samma sak. Den personliga kontakten är väldigt viktig för oss och med det här onlinepassen bibehåller vi det personliga, säger Lindome Gym & Hälsas vd Sofi Pinnegård.

Hur har responsen varit?

– Vi har fått otroligt bra respons av kunderna. Exempelvis har vi haft runt 25 personer på våra lunchpass vilket vi aldrig haft tidigare. Det är jättekul att det här har fungerat så bra, säger Charlotte Eriksson, gruppträningsansvarig på gymmet.

På Lindome Gym & Hälsa är de 15 anställda för tillfället och de delar alla upp ansvaret för att hålla i livepassen via Zoom. Något som både Sofi Pinnegård och Charlotte Eriksson tror är viktigt.

– Att alla skulle köra onlinepass kom vi överens om tidigt. Alla har tyckt att det varit roligt och dessutom ger det kunderna en möjlighet att få träna med sin favoritinstruktör, säger Sofi Pinnegård.

Charlotte Eriksson fyller i:

– Men det har faktiskt varit mycket mer nervöst att förbereda sig inför passen. Vi ser ju inte deltagarna och kan inte läsa av kroppsspråk och så vidare. Så det är lite annorlunda men det har gåt bra och varit väldigt kul, säger hon och skrattar.

På grund av den positiva responsen från kunderna växte idén om att anordna ett gruppträningsevent online fram.

– Vi vill erbjuda någonting kul som människor kan se fram emot och det här är en sådan sak som vi tror kan bli väldigt uppskattat, säger Charlotte Eriksson.

På söndag kväll klockan halv sju drar eventet igång och alla är välkomna att delta, även om man inte är medlem på gymmet. Biljetterna släpptes i helgen och intresset har varit stort.

– Vi släppte biljetterna igår och redan nu så är det 78 personer som anmält sig. Vi uppmanar medlemmarna att bjuda in personer som de känner. Vårt mål är att vi blir 100 personer och därmed Lindomes största gruppträningsevent. Jag och Charlotte är instruktörer så vi kommer nog vara lite nervösa innan det drar igång, men det kommer att bli väldigt kul, säger Sofi Pinnegård och skrattar.

Text: Marcus Eriksson, Mölndalsposten.

 

(Idag, 25 nov, är antalet anmälda till eventet uppe i hela 106 personer)