Select Page

HUR FUNKAR PT UTMANINGEN?

Det här är den optimala träningstävlingen! Er medlem bildar ett tävlingsteam tillsammans med en av era PTs och utmanar både sig själva och andra deltagare i fem olika moment. Tävlingen börjar med att de gör dessa fem moment och efter 8 veckor gör de dem igen. De utmanare med bästa procentuella förbättringen vinner priser – dvs de ska förbättra sitt eget resultat så mycket som möjligt.

Den personliga tränarens får fritt coacha sina klienter till att prestera maximalt, vilket ger varje tränare friheten att jobba på sitt sätt och inte utifrån ett speciellt program.

ÅRETS NYHETER!

Z

Startpaket värde 700 kr till alla deltagare och PTs!

Z

Marknadsföringspaket ingår i startavgiften (värde 850 kr)!

Z

Enklare och effektivare registrering av deltagare och resultat!

PT UTMANINGEN BÖRJAR OM…

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Psst… sista anmälan som klubb är måndagen den 5 oktober!

EFFEKTER AV ATT VARA MED!

PT Utmaningen kan bli så mycket mer än bara en rolig medlemstävling. Var smarta och använd den även som ett verktyg för att skapa intresse och PR kring er klubb. Se några av exempel nedan!

Artikel om vinnare i Östersunds länstidning.
(klicka på bilden för att läsa artikeln)

Artikel om vinnare i Norrköpings länstidning.
(klicka på bilden för att läsa hela artikeln)

Behåll intresset med en halvtidsrapport!
(klicka på bilden för att läsa hela artikeln)

“VAD FÅR JAG SOM ÄGARE AV ETT GYM UT AV ATT VARA MED I PT UTMANINGEN?”

TILLSAMMANS BLIR DET STORT

För varje enskild klubb är kostnaden låg, men tillsammans blir vi starka! Ju fler klubbar som är med desto större och finare priser. Målsättningen är att vi till slut ska kunna ha 100 000-tals kronor i prispotten.

EN ROLIG MEDLEMSAKTIVITET

Med PT Utmaningen får ni även en rolig medlemsaktivitet som potentiellt ger många ringar på vattnet. Tidigare Utmaningar har gett våra medlemsklubbar exponering i lokalpressen och ökat intresse av PT. Se exempel ovan.

ALLA VINNER!

Vi vill verkligen lyfta fram era PTs och de ska också premieras. I PT Utmaningen tävlar man som ett lag och därför delar vi ut priser till både deltagare och PTs som placerar sig på prispallen. Även om äran att bli den PT som kan coacha sin klient bäst så är det uppskattat att få en konkret belöning också.

PT FÖRSÄLJNINGEN ÖKAR

Sist men absolut inte minst så ger ni en extra skjuts till PT-försäljningen inför Utmaningen. Det som är än mer intressant är att siffror visar att många deltagare fortsätter att köpa PT även efter Utmaningen. Siffror från en aktör visar att hela 80% av alla som köpte ett utmaningspaket fortsatte löpande köpa tillfällen.

PT UTMANINGEN 2015

powered by Celsius

Till höstens omgång är lite speciell då den är sponsrad av Celsius och Freddy. För dig som ägare innebär detta:

 

Z

Alla deltagare och PTs får ett startpaket som inkluderar t-shirt/topp och shorts/byxa från Freddy samt dryck från Celsius (värde 700 kr)

Z

Ni som klubb får en ”rapid start” vilket innebär att ni får dryck av Celsius till ett värde av 1000 kr!

Detta innebär att om ni t ex får ihop 10 st deltagare får ni ett värde av 10 x 700 kr + 1000 kr = 8000 kr

 

 

För att få bästa effekt av PT Utmaningen på er klubb så behöver den marknadsföras även lokalt på er klubb. För att underlätta detta så har vi tagit fram ett marknadspaket som ingår då ni kör PT Utmaningen. Anmäl er klubb innan den 17 september och ni får ett marknadspaket värt 850 kr. Detta får ni:

•   1 st Roll up, 80 x 200 cm

•   5 st posters, 50 x 70 cm

•   10 st posters, A3

•   Digitala format för Facebook, hemsida och Instagram

 

Vill ni komplettera med mer material får ni tryckfärdiga filer från oss.

En konsumentanpassad sida som förklarar konceptet och priser närmare hittar ni här >> www.pt-utmaningen.se

FRÅGOR & SVAR

VILKA TIDER OCH DATUM GÄLLER?

PT Utmaningen löper under 8 veckor.
Alla deltagare har inte möjlighet att starta exakt samma dag, så vi har en STARTvecka då ni har möjlighet att starta igång era deltagare. På samma sätt har vi en MÅLvecka där deltagarna kan ha chans att hitta en dag som passar för måltesterna.

STARTvecka: 12 – 16 oktober

MÅLvecka: 14 – 18 december

 

Senaste datum att anmäla sig som klubb är måndagen den 5 oktober.
Men ju tidigare desto bättre eftersom ni då har möjlighet att sälja in detta till era medlemmar.

HUR KAN DETTA DRIVA VÅR PT-FÖRSÄLJNING?

För att få vara med i PT Utmaningen som medlem så behöver man köpa ett “Utmaningspaket”. För att det ska vara så rättvist som möjligt har vi begränsat antalet tillfällen som en medlem får träna med sin PT till max 2 ggr/vecka. Då PT Utmaningen sträcker sig i 8 veckor innebär detta att ni som klubb säljer 8- respektive 16-pack.

Vi rekommenderar att ett PT tillfälle är 50-60 min.

 

HUR PRISSÄTTS ETT UTMANINGSPAKET?

Ni har full frihet att själva prissätta de olika Utmaningspaketen och vi rekommenderar att de följer samma prisstruktur som ni redan har på era olika PT-paket.

Det som tillkommer är att vi tar ut en avgift på 300 kr per deltagare. Under tidigare utmaningar har vissa klubbar själva stått för denna kostnad, medan andra har lagt på det som en avgift som deltagaren själv står för. Valet är ert.

MÅSTE VI VARA KLUBBSVERIGE-ANSLUTNA FÖR ATT FÅ VARA MED?

Nej.

PT Utmaningen är öppen för alla träningscenter i Sverige. Då prispotten ökar med antalet anmälda klubbar så ser vi det bara som en positiv effekt om vi kan bli många som engagerar oss i PT Utmaningen.

HUR RAPPORTERAS RESULTATEN OCH VEM UTSER VINNARNA?

Alla anmälda personliga tränare får ett loggin till PT Utmaningens hemsida.

Nytt för i år är att vi skapat en mycket enklare och effektivare administration kring detta, vilket gör det enklare och säkrare för alla PTs att rapportera in sina resultat.

När PT Utmaningen är slut sammanställer vi på KlubbSverige alla resultat och utser vinnarna. Som klubb har ni minimalt med administration!

VAD KOSTAR DET?

Som klubb betalar ni en startavgift. Denna avgift går till stor del till marknadsföring och prispott. Ni betalar sedan en avgift per anmäld deltagare. Ni betalar inget för era PTs.

Z

Startavgift per klubb: 5000 kr

Z

Startavgift per deltagare: 300 kr

VILL NI VARA MED?

Kontakta oss så hjälper vi er att komma igång.

Stefan Tingwall
Mobil: 0708-208877
E-post: stefan@klubbsverige.se