Select Page

Vi på KlubbSverige hade äran att bli inbjudna till Qicrafts kundevent “The Technogym Experience – CONNECTED” på Friends Arena i slutet av oktober. Det var ett mycket välorganiserat och trevligt event där Qicraft ville visa sin vision om framtidens träningsformer och enligt dem själva handlar den i stor uträckning om upplevelser, connectivity och energin som uppstår i samband med att uppleva saker i gruppformat.

Qicrafts ambition är att hjälpa sina kunder att investera i lönsamma affärer och leverera de bästa resultaten inom hälsa och wellness – och i det här fallet kan man konkretisera det i att de nu genom Technogym kunde visa på tre energifyllda gruppträningskoncept baserade på skillmill, group cycle och det mixade pulsbaserade Teambeats. Vi fick även en förhandstitt på Technogyms senaste tillskott i “skill-serien”, nämligen Skillrun – vilket är ett löpband som skiljer sig från allt annat på marknaden. På grund av att den ännu inte är lanserad så är vi förhindrade att publicera bilder eller mer ingående beskrivning, men det var många som vi pratade med som hade testat den som var väldigt imponerade. Ska bli spännande att se den in action ute på marknaden längre fram!

Technogym Experience CONNECTED handlade mycket om att visa upp vilka produkter och tjänster som Technogym kan erbjuda för att möta trenden om performance, träningsupplevelse och möjligheten att förhöja träningen med teknik. Vi på KlubbSverige och många andra aktörer pratar mycket om detta och det var intressant att se hur många av dessa tankar kan omsättas i praktiken.

Eventet var förlagt på Friends Arena, vilket var en spännande plats att vara på. Friends Arena själva inledde eftermiddagen med en presentation om denna spektakulära arena och sedan följde en introduktion av Qicrafts nya Country Manager Peter Lindberg. Och efter en föreläsning från Technogym om digitalisering så var det dags att testa koncepten i praktiken. De olika stationerna som vi fick testa var Group Cycle, Skillrow, Teambeats och ovan nämnda smygpremiär av Skillrun.

På de flesta stationerna levererades det hög energi och även om undertecknad avböjde träning på grund av en klassisk man-cold så var det uppenbart att övriga deltagare fick sig en ordentlig genomkörare. Min sammantagna känsla var att den absoluta merpartnen verkligen gillade gruppträningskoncepten som Technogym nu kan erbjuda och att de funkar sömlöst med My Wellnesscloud. Så för alla som vill ha hjälp med en tydligare konceptualisering av framför allt vissa gruppträningspass så är jag övertygad om att det finns mycket att hämta genom dessa koncept.

Vi på KlubbSverige tror dock att det även måste finnas en tydlig tanke hos de operatörer som väljer att ta in dessa koncept – för de kostar en del och det är därför viktigt att det även finns en affärsmodell som stödjer de investeringar som kan komma att krävas. Teambeats t ex är ett grymt bra koncpet som inkluderar skillmill, skillrow, pulsträning och funktionell träning. Det är ett koncept som vi på många fall kan hitta i nichade gym/boutiqe fitness-klubbar.

 

 

FILM: Teambets in action på Friends Arena under Technogym Experience Connected.

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/241873441" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>