Select Page

Denna artikel är en pressrelease från BRP Systems

Tid för tillväxt:
En presentation av
BRP Systems nya VD

Nyligen meddelade BRP Systems styrelseordförande, Mattias Jönsson, att styrelsen har tillsatt Thomas Säld som ny VD för BRP Systems gruppen med start den 15:e mars, 2021.

“Det är med glädje att vi välkomnar Thomas Säld som ny VD för BRP Systems. Thomas är en erfaren och mycket uppskattad ledare med bakgrund inom mjukvara och omfattande erfarenheter av IFS imponerande utveckling. […] ”Jag är helt övertygad om att under Thomas ledning kommer BRP försätta stå starkt när bolagets tillväxt träder in i en ny fas”, säger BRPs styrelse ordförande, Mattias Jonsson.

Thomas prestationer
Thomas ansluter till BRP Systems med en mycket lyckad historik av ledning av stora och internationella organisationer inom mjukvaruindustrin. Med en lång karriär och ett flertal ledande positioner på mjukvarujätten IFS har Thomas influerat en exponentiell tillväxt under hans tid på bolaget.

Bland andra områden har Thomas ansvarat för verksamheter i Sri Lanka med cirka 1 500 medarbetare och startat verksamheter i Spanien med fokus på strategi, utveckling och support av IFS produktportfolio som generade intäkter upp emot flera miljarder kronor.

Lite mer personligt
Thomas bor i Linköping tillsammans med Esther and deras två barn, Oscar (20) och Emma (17). Utanför arbetet är Thomas mycket aktiv och uppskattar vandring, skidåkning och andra sporter av olika slag.

“Jag uppskattar innerst inne att vara aktiv, det är en slags nödvändighet för mig, kanske lite för att jag också uppskattar god mat och ett gott glas vin på kvällarna. Att hålla kroppen i form är mitt sätt att hålla åldern i schack och hålla hälsan på topp.”, säger Thomas med ett leende.

Ett skifte till Fitness & Hälsa industrin – ett beslut tagit med hela hjärtat
Det finns många skäl till varför Thomas har valt Fitness & Hälsa industrin. I grund och botten ligger mycket i, att industrin bidrar till ökad folkhälsa och välmående, vilket minskar sjukdom, frånvaro och även sjukvårdskostnader.

“Jag tycker det är en otrolig satsning och jag ser fram emot att arbeta med kunder in vår bransch”säger Thomas.

Det pågår en global ökning i intresse och engagemang för hälsa och träning rent generellt, vilket i sin tur gör att vår industri också växer. En viktig punkt är att entreprenörerna i vår industri bryr sig verkligen om deras verksamheter, medlemmar, medarbetare och den förändringen de kan bidra med.

“Jag tycker att marknaden som BRP arbetare med har en positiv syn. Jag förstår att COVID-19 har påverkat våra kunder enormt det gångna året och fortsätter även nu att göra så, men jag upplever de underliggande trenderna i branschen är positiva. Fler människor är sugna på att ta bättre hand om sig själva och hälsan och fysisk träning i olika former är en viktig del i den resan”, säger Thomas.

Thomas tror på, att genom våra kunder och den industrin BRP Systems levererar till, så fortsätter BRP att bidra till ökad välmående och hälsa i vårt samhälle. Att leverera de bästa mjukvarulösningar till våra kunder och stötta våra kunders lyckande är det största skälet BRP Systems finns.

“Om vi fortsätter vår leverans av mjukvarulösningar som underlättar och effektiviserar arbetet for våra kunder, kommer de i sin tur ha ökade möjligheter att spendera mer tid på kärnverksamheten och deras medlemmar. Fortsätter vi att utmärka oss här kommer vi kunna leverera ännu mer värde till både våra kunder – och i samhället i helhet.”, förklarar Thomas.

En perfekt matchning
Det råder inget tvivel på att BRP Systems skulle vara en perfekt matchning för Thomas. Det fanns en stor längtan att arbeta med ännu ett ledande mjukvara leverantör på en tillväxt resa och gärna ett bolag i startgroparna för att ta den internationella expansionen till nästa steg. En del kriterier var att produkten som bolaget levereras skulle ha en centralroll hos kunden och deras verksamhet, men också att bolaget var uppbyggd av glada medarbetare med stora kunskaper av deras marknad och med stor passion för produkten.

“Jag brukar poängtera att mjukvaruaffärer är affärer med människor. Mjukvaran kommer aldrig vara bättre än de människor som utvecklar, säljer implementerar och supportar produkten. För att bygga en suverän produkt behöver du suveräna människor. Naturligtvis har jag stor fokus på produkten, men för mig är fokus på människorna ännu större.”, säger Thomas.

Nyckelfaktorerna bakom en ledande mjukvarulösning
En kritisk punkt för Thomas gällande mjukvaruutveckling: Säkra en uppskattad användare upplevelse som levererar det sanna värdet av lösningen. Det handlar inte heller om att enbart kunna uppfylla kundens behov som de har idag, lika viktigt är det att kunna möta de behov kunden och marknaden har om 3-5 år.

Thomas förklarar vidare: “Fitness och hälsoindustrin konkurrerar med ledande teknologier för slutkunder och har inte råd att fastna i status quo. Vi på BRP känner till detta och vill stötta våra kunder med att kunna röra sig snabbare och hålla sig i en ledande position samtidigt som de har full kontroll över verksamheten.

Enligt Thomas är en investering i mjukvaror inte bara en långsiktig investering men även ett partnerskap. Som bolag behöver vi utveckla vår plattform and de teknologier vi nyttjar för att säkerställa att vi har en framtidssäker produkt. För att säkra upp detta behöver vi hålla oss uppdaterade på de senaste trender medans vi samtidigt har full förståelse för kundernas nuvarande behov och utmaningar.

“Våra kunder förväntar sig att vi samlar in, förstår och hällar oss framför de trender som är viktiga för de – nu och i framtiden. Detta är något vi strävar efter att uppfylla. Ett utmärkt exempel på detta är vår investering i BRP Cloud Plattformen och den nya generationen av mobila lösningar – vårt Mobility Projekt. Dessa projekt säkrar att vi tar till de åtgärder som behövs för att hålla våra kunder i en ledande position.”, säger Thomas.

Samtidigt skal vi som bolag, också behöva förstå affärstrender och trender i samhället som påverkar våra kunder och mjukvarulösningar. Ett exempel är den starka påverkan COVID-19 har haft, och har kvar, på vår industri och affärer, och hur den har accelererad digitalisering av träning. Två andra viktigt faktorer för Thomas när det gäller mjukvaruutveckling är en ledande produkt och produktinnovationer.

“En ledande produkt handlar om att lyssna på våra kunders behov och analysera marknaden. Det fyller en stor del av de nya funktioner vi lägger till i vår plattform och någon kommer från tät samarbete med strategiska nyckelkunder kring hur man kan utveckla en ännu bättre produkt för dem och marknaden. 

Innovation med vår plattform är när vi kommer in på nya områden som kan ge ett ökat värde för våra kunder eller se till att optimera processer för att bli ännu effektivare. Ett exempel är införandet av våra AI (artificiell intelligens) lösningar”, förklarar Thomas.

Framåt
Ett viktigt område för att röra sig framåt för Thomas är ökad fokus på kundnöjdhet.

Enligt Thomas kommer sann kundnöjd från:

1) en produkt med uppskattad användarupplevelse med funktioner för ledan bolag – idag och imorgon.

2) den service och support våra kunder får när de kontaktar oss och den branschkännedom vi besitter.

Vi på BRP Systems tycker det är jättespännande att ha med Thomas som leder hos oss under vår nästa tillväxtfas till att bli en ännu större spelare på marknaden. Vi ser fram emot vad som ska komma, och det gör Thomas med:

“Jag ser fram emot att starta ett nytt kapitel med ett ledande team och kunder som jobbar för att förbättra hälsa och välmående!” säger Thomas, och fortsätter: “Jag tycker det är upplyftande att bygga organisationer tillsammans med högpresterande människor samtidigt som man uppskattar att arbeta med varandra. Som jag tidigare har sagt ”Mjukvaruaffärer är affärer med människor.”