Select Page

Utekraft är företaget som hjälper gym och klubbägare att behålla sina gymkunder med att erbjuda professionella styrkemaskiner för utomhusbruk.

Gymbranschen har under 2020 mött nya utmaningar. Att träna inomhus blev helt plötsligt reglerat av rekommendationer och restriktioner och många kunder valde att stanna hemma. 

Utekraft presenterar nu för gymmarknaden två kompletta serier som är skapade och anpassade för att klara av det nordiska klimatet utan att ge avkall på träningskvalitén.

-Jag blev helt tagen av kvalitén och funktionerna som maskinerna levererade, säger Utekrafts VD Oscar Bätz. Jag såg direkt det enorma behovet för gymmen att kunna erbjuda sina medlemmar professionell styrketräning utomhus, istället för att kunderna ska frysa eller säga upp sina medlemskap. Vi har mötts av ett mycket positivt gensvar av marknaden och vi räknar med att de flesta anläggningar som har plats och möjlighet kommer att investera i en av våra serier för sina medlemmar, fortsätter Oscar.

Det unika med Utekrafts serier är att alla maskiner har fria vikter som är låsta i ett patenterat viktsystem. Lösa vikter som kan försvinna är ett minne blott och systemet gör det enkelt för kunden att flytta och justera motståndet på ett tryggt och säkert sätt.

-Alla maskiner kan erhållas med tak och belysning om så önskas, säger Oscar.

Utekrafts serier innehåller följande

Street Barbell
En stabil serie styrkemaskiner där vissa av rörelserna utförs stående.

Street Barbell Light
En komplett serie innehållande vissa kombirörelser för olika muskler. Dessa maskiner är nättare än Street Barbell serien och behöver ej förankras i marken, vilket gör att de lätt att flytta in om så önskas.

Street Barbell +
En serie där alla styrkemaskiner är tillgänglighetsanpassade.

Läs mer om Utekraft på www.utekraft.se

-Utomhusträning med profesionella styrkemaskiner har sedan länge varit populärt runt om i Europa. I och med pandemin så har mångas träningsbeteende förändrats och många har börjat leta träningsmöjligheter utomhus. Målet med Utekrafts produkter är att erbjuda gymmen ett verktyg för att vara konkurrenskraftiga på marknaden och ha nöjda kunder oavsett pandemi eller inte, avslutar Oscar Bätz.