Select Page

Precis som orter både inom landets gränser och utanför i så kallade vänortssystem är det en perfekt idé att skaffa sig ett ”vängym”.

Man kan antingen göra det rent geografiskt för att det ligger bra till men man kan även se på vilka likheter och vilka olikheter man har så man hittar en ”perfect match”.

360 Träningscenter och Umeå Sport & Motion (USM) har tittat på många olika parametrar och skapat ett bra utbyte av idéer och inspiration inom flera olika områden. I helgen hade de en inspirationsdag för instruktörerna på respektive anläggning.

Målet var att göra något med instruktörerna och ge dem möjlighet att hitta ny inspiration och få nya idéer, säger Sofi Andersson, verksamhetsansvarig för USM.

Resan gick från Umeå i en inhyrd buss tidigt på morgonen, för att verkligen kunna nyttja dagen till inspiration och att umgås.

ICA butiken som ligger vägg i vägg med USMs ena anläggning sponsrade med en frukostpåse och den inhyrda bussen gjorde att det blev en helhetsupplevelse, fortsätter Sofi Andersson.

I Skellefteå mötte instruktörerna från 360 Träningscenter upp och dagen kunde börja. Upplägget var enkelt, 8st extra klasser lades in på lördagens normala schema, dit även 360´s medlemmar hade tillträde. Vissa klasser kördes parallellt vilket gjorde att man kunde välja utifrån intresse och smak.

Tanken var att vi skulle visa upp klasser som den andra parten inte har i sitt utbud så att man fick testa på något nytt. Något som inte bara uppskattades av våra respektive instruktörer utan även av de deltagande medlemmarna, säger Annie Fältman ägare till 360 Träningscenter.

AKTIVT UTBYTE MELLAN INSTRUKTÖRER
Mitt på dagen var det ett break för att kunna sitta ner, alla instruktörer tillsammans och diskutera verksamheten och utbyta tankar och idéer om hur man kan lyfta sin gruppträning. Varför fungerar vissa saker på en anläggning och inte på en annan? Hur gör man för att hålla uppe deltagandet på olika gruppklasser? Många frågor är de samma över hela landet, men har man inget att bolla dem med så blir de ibland obesvarade. I ett sådant här forum skapas kreativa lösningar som man direkt kan applicera i sin verksamhet när man kommer hem.

 – En fantastisk dag som gav mersmak. Nästa resa, då från Skellefteå till Umeå, är redan inplanerad och denna typ av aktivitet är något vi ska utveckla, avslutar Annie Fältman.

VILKA ÄR DITT VÄNGYM?
Vi i KlubbSverige uppmanar verkligen alla att fundera över hur man bäst kan utnyttja sitt medlemskap i nätverket. Vilka anläggningar kan man skapa ett liknande utbyte med? Hur lägger man upp det? Inom vilka andra områden kan man göra liknande aktiviteter? PT verksamheten? ”Jobb-bytar-dagar” inom reception? Chefsträffar? Digitala träffar? Möjligheterna är oändliga och det blir allt viktigare att ha någon eller några att bolla med. Hjulet blir inte rundare för att man försöker uppfinna det själv.

Vi ser med spänning fram emot fler initiativ av den här sorten!