Select Page

Stockholm, Linköping och Göteborg har alla något gemensamt. På dessa orter har KlubbSverige Roadshow haft stopp i år. Det har varit otroligt roligt att träffa folk i verkligheten och inte bara via en skärm från ett kontor. Nu rullar touren vidare…

I detta speciella år har vi trots allt lyckats genomföra säkra, intensiva, inspirerande och lokala nätverksträffar på tre orter, Stockholm, Linköping och Göteborg. Över 30 enskilda träningsanläggningar och ett tiotal leverantörer har hittills deltagit.

För att göra dessa träffar så säkra och trygga det går har vi fått göra anpassningar, precis som resten av samhället runt omkring oss. Trots att vi under hela perioden haft digitala träffar märks det att det finns ett uppdämt behov av att mötas fysiskt. Att få nätverka och utbyta idéer och tankar med varandra på nära håll är något som aldrig kan jämföras med digitala möten.

Anmälan

Vill du anmäla dig till träffen i Malmö eller i Växjö? 

Vad pratar vi om?

Det landskap vi känner till inom branschen står inför en förändring. Så som vi jobbat de senaste 20 åren möter nya utmaningar och vikten av hälsa har fått en annan betydelse. Hela denna Corona-period har folk blivit allt mer medvetna om att den fysiska hälsan är än mer viktig. Det kommer att ställa andra krav på oss som leverantörer av produkten hälsa.

Samtidigt har spelplanen förändrats och andra aktörer har gjort en snabb och kraftfull entré. Vi ser i allt större grad hur den digitala tekniken tar för sig av det som en gång var gymmets självklara plats. Det satsas otroliga summor på att få folk att använda sig av digital teknik för att förbättra sin hälsa.

Är det ett hot eller en möjlighet? Kan vi anamma digital teknik även i vår traditionella verksamhet?

Vi ser även andra trender inom träning och hälsa. Utomhusträningen har vuxit enormt och här är det ytterligare andra aktörer som kliver in och tar för sig av kakan. Allt från forum i sociala medier, enskilda PT och coacher som har egna grupper till idrottsföreningar som fått ett uppsving på denna typ av aktivitet.

Är det ett hot eller en möjlighet? Kan vi också erbjuda denna typ av aktiviteter och göra business av det?

Vad kan vi ta med oss från den tid som varit?

Förutom att diskutera saker som kommer att förändras och som påverkar vår traditionella affärsmodell passar vi på att blicka först bakåt och sedan framåt. Precis som i en bil, en liten backspegel och en stor vindruta framåt mot framtiden.

Varje anläggning får presentera vad de gjort som de upplever som riktigt bra inom olika områden. Saker som de gjort bra och som de kan ta med sig in i framtiden.

I våra grupparbeten fördjupar vi oss i dessa exempel och vänder och vrider på för och nackdelar för att slutligen komma fram till ett antal saker som är riktigt bra.

Alla dessa saker ska vi sedan sammanställa i ett härligt välsmakande recept i vår framtidsgryta. Detta recept kommer att finnas att ladda ner i KlubbPortalen.

Nu väntar de två sista träffarna i Växjö den 3 november och Malmö den 4 november. Vill du vara med och ta fram delar i receptet? Tveka inta att gå in och anmäl dig.

Anmälan

Vill du anmäla dig till träffen i Malmö eller i Växjö?