Select Page

Sedan förra året får alla KlubbSverige-klubbar en kickback när deras medlemmar utnyttjar KS Mobil. Friskvårdscenter valde under hösten att använda sina kickback-pengar på en utbildning, nämligen säljutbildningen Healthy Sales. På så sätt skapar vi ett perfekt ekosystem i hälsans tecken. Medlemmarna får glädje av att kunna träna på flera olika anläggningar och anläggningen kan i sin tur använda kickback-pengarna för att utveckla sin verksamhet. Win-win när det är som bäst! Läs mer om hur Lina använde sina pengar och om utbildningen.

KS Mobil ger klubben en extra intäkt

Friskvårdscenter utvecklar sin verksamhet med kompetenshöjande utbildning. Du kan aldrig bli fullärd utan det finns alltid nya saker att lära sig. Att göra det tillsammans med andra kollegor från olika delar av landet är dessutom fantastiskt roligt och givande.

– Man är ju ofta lite ensam när man driver verksamhet, men på utbildningar får man möjlighet att träffa och prata med andra, säger Lina Sjöström från Friskvårdscenter

På slingriga vägar i ett höstfärgat Norrland beger vi oss upp till Friskvårdscenter i Lycksele. Friskvårdscenter har idag anläggningar i Vännäs, Vännäsby, Robertsfors och i just Lycksele. Har du varit i Hemavan eller Tärnaby så har du säkert stannat till i Lycksele, nu finns en anledning till. Att stanna till och besöka en kollega i nätverket och bolla idéer och tankar. Vi ska besöka Lina som är ansvarig för verksamheten och titta på deras anläggning. En liten och fin anläggning som erbjuder det mesta inom gym och även en hel del gruppträning.

Lina tar emot och visar upp anläggningen. Friakvårdscenter tog över anläggningen för ett år sedan och jobbar nu med att sätta sin egen kultur och få in samma känsla som de har på övriga anläggningar. Trots, eller kanske tack vare, att de ligger i mindre orter har de många medlemmar som arbetar på annan ort eller som reser i jobbet. De har därför haft stor nytta av att erbjuda KS Mobil som alternativ till sina medlemmar. För varje medlem som tecknar sig på respasset får Friskvårdscenter 60% av intäkten, vilket har blivit en bra summa under 2019. Dessa pengar använde Lina till att gå säljutbildningen Healthy Sales i Stockholm för ca 2 veckor sedan. Nu har hon landat i det hon lärt sig och vi vill veta mer om hur hon resonerade innan och nu efter utbildningen.

Vad var anledningen till att du ville gå Healthy Sales?
Först och främst är det en viktig del i min roll. Vi vill fokusera mer på försäljningen överlag och jag kände att jag behövde få nya idéer och tankar, en kickstart i mitt eget ”säljtänk”. Ville även få med mig handfasta tips för att leda andra i arbetet med vår försäljning.

Vilka förväntningar hade du på utbildningen?
Framför allt var det att få träffa andra och lära mig av dem och byta idéer och tankar. Jag är van sedan tidigare att arbeta i arbetslag där man hela tiden är en grupp som kan göra det, men så här i denna tjänst blir man lite ensam. Jag förväntade mig även att få ny inspiration.

Vad tog du med dig från utbildningen?
Att tänka på att dra ner idéer till sina egna förutsättningar och resurser, det är annars lätt att känna att man ska haka på och göra allt fast man kanske inte ens har resurser till det. Jag fick med mig en massa energi från både Andreas och de övriga deltagarna och även att själv ha rätt inställning när man möter potentiella kunder. Något annat som jag också ta med mig är att tänka långsiktigt och skapa en bra struktur för arbetet runt försäljning.

Vilka var höjdpunkterna under dagen?
Allas idéer och tankar om vad man faktiskt kan göra under ett år, otroligt inspirerande och det skapade massor av ny energi. Det var en väldigt bra mix av kompetens på utbildningen. Alla bidrog med sina erfarenheter och kunskap vilket gjorde hela dagen till en höjdpunkt.

Vad är KS Mobil?

Här kan du läsa mer om KS Mobil och vilka fördelar det innebär för både er anläggning och era medlemmar.

Våra utbildningar

Vill du också använda er kickback för att utbilda er och bli ännu bättre? Läs mer om våra olika utbildnigar.